omgeving

Het Hohe Tauern Nationaal Park
In het voorjaar, de zomer en het najaar biedt Königsleiten met haar zonnige zuid hellingen een schitterend wandelgebied, dat grenst aan het Hohe Tauern Nationaal Park. Met haar 1800 m² het grootste natuurgebied van midden Europa met maar liefst 10000 diersoorten!

Een groot gedeelte van het Hohe Tauern park is alpengebied. In dit gebied liggen de hoogste toppen van Oostenrijk: de Großglockner (3798 m), de Großvenediger (3674 m) en de langste gletsjer van de Oostalpen: de Pasterzenkees.

WasserWunderWelt in Krimml
De wondere wereld van water leert u kennen in het openlucht waterpark in Krimml. De kracht van water en de vele toepassingen worden op begrijpelijke wijze uiteengezet. Naast dit interessante park vindt u de ca. 380 meter hoge waterval van Krimml, de op 4 na grootste van Europa.

Kristallbad Wald/Königsleiten
SPA – Sanus Per Aqam – betekent “Gezondheid voor water”.
Kristallbad Wald/Kónigsleiten: Overdekt- en buitenbad met enorme glijbaan, sauna-afdeling, therapie en wellness afdelingen, kapsalon en restaurant.
Dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur!

Wandelen
Het mooiste en meest opwindende wandelgebied van de Oberpinzgau vindt u ongetwijfeld bij ons in Wald / Königsleiten. Geniet van uw trektochten in het nationale park Hohe Tauern, de wandelingen over de alpenweides op de grasbergen van de Pinzgau en de actieve ervaring tijdens de ontdekkingstochten in het gebied van de Reichenspitzgruppe. Laat u meeslepen door de ervaring in de bergen, of u nu alleen bent, in groep of met een begeleider en adem diep in om uw lichaam te zuiveren met de heerlijke berglucht, die u van uw dagelijkse stress zal verlossen!

De mooiste excursies in Salzburg…
Om de deelstaat Salzburg echt goed te leren kennen, bezoekt u het beste juist deze gebieden. Of u nu kultureel geïnteresseerd bent en de geboortestad van de beroemde komponist Wolfgang Amadeus Mozart wilt bezoeken, of de pracht van het land wilt bewonderen, hier vindt u gegarandeerd waar u naar zoekt! (lees meer)

Mineraalmuseum Wald
In het mineraalmuseum van steenzoeker Kurt Nowak vindt u de unieke verzameling van mineraalvondsten uit het Nationalpark Hohe Tauern en aangrenzende dalen en regio’s. Ook voor een leek is een bezoek aan dit museum een eenmalig avontuur in de wereld van Stenen & Co.

Het mineraalmuseum in Wald bereikt u van Königsleiten uit over de oude Bundesstraße of over de Gerlospass (tol) in ca. 15 minuten. In ons bureau krijgt u verdere informatie over hoe u de privé-verzameling van de heer Novak kunt vinden.

Golf
Op slechts een half uur rijden van Königsleiten vindt u op vlak terrein, omgeven door de bergen van nationaal park Hohe Tauern, de golfclub van Mittersill-Stuhlfelden. Op de baan geldt een maximum handicap van 54 en is dus ook geschikt voor de golfer zonder officiële handicap.

 

Daarnaast zijn er tal van andere bezienswaardigheden en sportmogelijkheden zoals.:

  • - Paragliding
  • - Tennis & Squash
  • - Mountainbiken en fietsen
  • - Wandelen
  • - Zomerrodelbaan Arena Coaster
  • - Gross Glockner
  • - Alpen Zoo

 

(bron.: direktholidays.at, koningsleiten.info.nl, zillertalarena.at)

 

Laatste nieuws

Nieuwe prijzenlijst skipassen

De prijzenlijst voor skipassen  winter 2012/13 Prijzenlijst 2012/13

skigebied_konigsleiten

Webcam van Königsleiten is weer actief

Er is weer sneeuw gevallen   kijk snel op de [...]

alpenzoo2

Bestemming in Beeld

Op een berg rondom het centrum van Innsbruck bevindt zich [...]