appartement2

Saint-Tropez

Saint-Tropez heeft slechts zo’n 6000 inwoners, maar ook dit plaatsje aan de Côte d’Azur is wereldvermaard. Dat is te danken aan Brigitte Bardot en haar rol in de film “Et Dieu créa la femme” (“En god schiep de vrouw”). Saint-Tropez wordt niet voor niets ook wel Saint-Trop genoemd, oftewel “Sint-Teveel”. Het dorpje trekt jaarlijks vijf miljoen (!) bezoekers.

Saint Tropez is bij veel mensen toch wel één van de bekendste plaatsen van Frankrijk. De stad is gelegen aan de Côte d’Azur in het departement Var.  In de zomer ligt de haven vol met luxe miljoenen jachten, de één met nog meer luxe dan de andere. Ook komen er veel beroemde celebrities op Saint Tropez af. Eigenlijk gaat het hier maar om één ding, zien en gezien worden. Op slechts vijf minuten van het vermaarde Saint-Tropez ligt het schilderachtige dorpje Gassin. Sinds 1994 behoort dit plaatsje ook formeel tot het selecte gezelschap van ‘mooiste dorpen van Frankrijk’.

Gelegen aan de Franse Riviera en dus een mild klimaat. Dit betekent zachte winter en warme zomers. In de zomer wanneer de lucht de blauw is en de temperaturen op z’n hoogst ziet u de stranden snel drukker worden en iedereen is bezig met het verkrijgen van een bruin kleurtje op de lichamen. En wat te doen na een dag aan het strand of na een dag vol activiteiten even neer te strijken in één van de vele restaurantjes en cafés aan de pittoreske haven van Saint-Tropez. Wellicht heeft u echter nog energie over en besluit u een kijkje te nemen in het achterliggende oude centrum.  Saint-Tropez is dan ook een plek waar verschillende culturen elkaar ontmoeten. Ondanks de internationale bekendheid heeft deze oude vissersplaats haar authenticiteit weten te behouden.

 

Laatste nieuws

Nieuwe prijzenlijst skipassen

De prijzenlijst voor skipassen  winter 2012/13 Prijzenlijst 2012/13

skigebied_konigsleiten

Webcam van Königsleiten is weer actief

Er is weer sneeuw gevallen   kijk snel op de [...]

alpenzoo2

Bestemming in Beeld

Op een berg rondom het centrum van Innsbruck bevindt zich [...]