konigleiten

Königsleiten

Königsleiten is een gezellig van oorsprong een puur almdorp. Het is een authentiek almdorp war ook ’s avonds van alles te doen is voor jong en oud. Voor de komst van de skiliften was hier een klein pension en waren er verschillende boeren actief. Ook tegenwoordig wonen er amper 100 mensen permanent in dit nog steeds groeiende charmante skidorp.  Königsleiten maakt deel uit van het skigebied Oberpinzgau, gelegen in de regio Salzburg(erland). Doordat Königsleiten, voor Oostenrijkse begrippen, zeer hoog is gelegen (1600 meter) is het een ideaal wintersportdorp met een zeer sneeuwzeker skigebied.

Königsleiten is vooral een uniek familie dorp waar je midden in het dorp een uniek gelegen Burgemeesterweide, een werkelijk ideale beginnerspiste vindt. Königsleiten heeft de wintersporter veel te bieden. Het skigebied bestaat uit 166 kilometer aan skipisten. Hiervan is 40 kilometer blauw, 115 kilometer rood en 11 kilometer zwart. De Köngsleiten heeft dus een afwisselend skigebied, dat vooral voor gezinnen ideaal is.

Ook in de zomer heeft Königsleiten veel te bieden. Zo kun je heerlijk wandelen in het nabijgelegen National Park Hohen Tauern of mountainbiken in de bergen en genieten van het mooie uitzicht. Daarnaast zijn er heel veel mogelijkheden voor (actieve) uitstapjes voor het hele gezin! Geniet van de hoogste bergtoppen van Oostenrijk,   de grootste gletschers van de Oostalpen,   de hoogste watervallen van Europa  en een unieke dier- en plantenwereld.

Dwars door het Zillertal loopt de rivier de Ziller. Hier kunt u genieten van rafting tochten voor de hele familie maar u kunt ook kiezen voor een sportieve, snelle afdaling door grote stroomversnellingen en gevaarlijke rotspartijen.

Reis

  • - De afstand van Utrecht naar Wald im Pinzgau is iets minder dan 1000 km.
  • - Het dichtstbijzijnde treinstation is Mittersill en ligt op 21 km afstand. Vanaf daar kun je met de bus verder.

Laatste nieuws

Nieuwe prijzenlijst skipassen

De prijzenlijst voor skipassen  winter 2012/13 Prijzenlijst 2012/13

skigebied_konigsleiten

Webcam van Königsleiten is weer actief

Er is weer sneeuw gevallen   kijk snel op de [...]

alpenzoo2

Bestemming in Beeld

Op een berg rondom het centrum van Innsbruck bevindt zich [...]